אוש קצ'ירי

29 01 2007

אוש קצ'ירי הוא אחד המאכלים האהובים עלי. זה תבשיל בוכרי של אורז ועדשים אדומות. הוא קל להכנה, מאד ממלא ומכיל את כל אבות המזון. הכמויות שבמתכון מספיקות לארבעה אנשים בהנחה שיש מנות נוספות (מרק, סלט, קינוח), או לבחורה אחת ולדוב שלה בהנחה שאין להם כוח להכין עוד משהו והם מתכננים להעביר את אחר הצהריים של יום שישי שפוכים על הספה. משני הרטבים אני ממליץ במיוחד על הרוטב החלבי

מרכיבים לתבשיל

3/4 כוס אורז – אני מעדיף אורז מלא

3/4 כוס עדשים אדומות

2.5 כוסות מים

כפית שטוחה מלח דק

מרכיבים לרוטב שום

1/4 כוס שמן – אני מעדיף שמן זית

3-4 שיני שום כתושות

קורט מלח

כף מים

מרכיבים לרוטב חלבי

1 אשל – אני מעדיף יוגורט

1/2 קופסת גבינה לבנה

מספר גבעולי נענע טריה – במתכון המקורי כתוב "1 כפית נענע יבשה" אבל אנחנו נשדרג

2 שיני שום כתושות

קורט מלח

מיץ מ- 1/2 לימון קטן

הכנה: שמים את כל מרכיבי התבשיל בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים (כ-15 דקות לאורז לבן, כ-25 דקות לאורז מלא). משאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. בינתיים אפשר להכין את הרוטב

רוטב שום: מחממים את השמן. מערבבים את השום, המלח והמים, ומוסיפים בזהירות לשמן החם. מערבבים ומורידים מהאש

רוטב חלבי: קוצצים דק את עלי הנענע, ומערבבים יחד את כל המצרכים

הגשה: מניחים את האוש קצ'ירי בצלחת הגשה גדולה ולצידו מניחים את שני סוגי הרטבים. כל סועד מוסיף מהרטבים על התבשיל כרצונו.

מודעות פרסומת

פעולות

Information

2 responses

5 02 2007
hezyamiel

עצה קטנה – אם אין לכם אילוצים מיוחדים, עזבו את רוטב השום ולכו ישר על הרוטב החלבי. הוא הרבה יותר טעים ומיוחד.

20 03 2007
חזי

עוד אפשרות לרוטב: מטגנים בצל ופלפל אדום עם קצת שום ופלפל חריף. מערבבים עם היוגורט והגבינה. וזהו.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s




%d בלוגרים אהבו את זה: